"Zlata" bronasta medalja za najmlajše!

V nedeljo, 19.05.2013, je v Draš centru v Mariboru potekal finalni turnir državnega prvenstva v mini odbojki za dečke letnik 2002 in mlajši. Sodelovale so ekipe: OK Maribor, OK Hoče, ŠD Brezovica in OK Braslovče.

Začetek turnirja je bil ob 10.00 uri s polfinalno tekmo med ekipama OK Maribor in OK Hoče. Mariborčani, kateri so veljali za nesporne favorite, so svojo vlogo izpolnili in ekipo iz Hoč premagali z 2:0 v nizih. Sledila je druga polfinalna tekma, v kateri pa je bil boj za uvrstitev v veliki finale dosti bolj razburljiv. Na koncu je slavila ekipa Brezovice z rezultatom 2:1.

V nadaljevanju sta se poraženi ekipi iz prvih dveh tekem pomerili za končno tretje mesto v državi, zmagovalni ekipi pa za naslov državnega prvaka v mini odbojki za dečke.

V tekmi za tretje mesto sta se pomerili ekipi OK Braslovče in OK Hoče. Za favorite so veljali odbojkarji iz Braslovč saj so ekipo iz Hoč letos že premagali. Vendar v finalu, kjer o vsem odloča ena tekma je težko govoriti o favoritih.

Tekma se je začela z obeh strani zelo sramežljivo, saj nobena izmed ekipa ni želela zaradi lastnih napak dati nasprotniku neulovljive prednosti. Ekipi sta se v prvem nizu vse skozi izmenjavali v vodstvu. Pri rezultatu 18:18 pa je mladi odbojkar iz Braslovč naredil nespametno napako (prestop pri servisu), kar je Hočane izredno motiviralo in spodbudilo, da so v zaključku niza pokazali vse svoje znanje in zmagali niz z 25:20. Na krilih zmage v prvem nizu, je ekipa Hoč drugi niz začela sanjsko. Povedli so z rezultatom 16:6, kar bi moralo biti več kot dovolj, da bi lahko pripeljali mirno niz in s tem  tekmo do konca. Vendar so odbojkarji iz Braslovč pokazali neverjetno borbenost in pošteno namučili igralce iz Hoč. Na koncu so bili uspešnejši Hočani saj so zmagali niz s 27:25 in s tem osvojli končno tretje mesto!

V tekmi za prvo mesto sta se pomerili ekipi OK Maribor in ŠD Brezovica. Mariborčani so dokazali svojo superiornost v mini odbojki v Sloveniji in ekipo Brezovice porazili z 2:0 (25:18, 25:14). S to zmago so postali odbojkarji ekipe OK Maribor zasluženo držani prvaki v mini odbojki za dečke.

Končni vrstni red:
1. OK Maribor
2. ŠD Brezovica
3. OK Hoče
4. OK Braslovče


Več o rezultatih turnirja