Zmaga sredi Srbije

Od 27. do 29.04. smo se udeležili XVIII tradicionalnega turnirja v odbojki za starejše dečke in deklice v Obrenovcu. Letos je v mestu, ki leži blizu Beograda nastopalo več kot 60 ekip v treh kategorijah. V kategoriji starejših dečkov letnik 1998 in mlajši je nastopalo 22 ekip, ki so bile razporejene v 6 skupin, prvi napisani je bil nosilec skupine glede na lanske rezultate, štirje nosilci so lani zasedli 1., 2., 3. in 4. mesto v finalu Srbije za starejše dečke, kar nekaj ekip pa je tudi letos v polfinalu.

Skupina 1: Spartak Ljig, Blok - aut, Hercegovina
Skupina 2: AS Beograd, Čačak, Tamnava Voćar
Skupina 3: Crnjanski, Budvanska rivijera, Obrenovac 2, Hoče
Skupina 4: Srem Iton, Valjevo 014, Klek Srbijašume, Obilić
Skupina 5: Roda, Jedinstvo SP, Galeb Bar, Železničar BG
Skupina 6: Obrenovac 1, Draževac, Užice, Jedinstvo Vladimirci

Zmagovalci teh skupin so tvorili dve novi skupini s po 3 ekipami. Zmagovalca teh dveh skupin sta se pomerila za 1. mesto, drugo uvrščeni ekipi za 3. mesto ter tretje uvrščeni ekipi za 5. mesto. Vse ostale ekipe pa so igrale za mesta od 7 navzdol.

Mladi Hočani so prvo tekmo odigrali v telovadnici OŠ J.J. "Zmaj". Nasproti jim je stala ekipa Crnjaski iz Beograda, ki pa ni imela nobenih možnosti proti razigranim Slovencem. Zmaga z gladkih 2:0 v nizih je pomenila, da se ekipa seli v glavno halo, kjer je strop visok okrog 30 metrov. Popoldanska sobotna tekma proti ekipi Budvanska rivijera je prinašala vstopnico za tekme od 1. do 6. mesta. Dvomov o zmagovalcu ni bilo saj je ekipa Hoč gladko zmagala z 2:0 v nizih ter tako zasluženo v mesto odšla na čevapčiče:).

Nedeljski tekmi proti ekipama Spartak Ljig in Roda sta prinesli novo veselje v tabor Hočanov saj so obe tekmi dobili z 2:0 v nizih, kar je pomenilo, da bodo v ponedeljek ob 15 uri igrali za 1. mesto proti ekipi AS Beograd.

Ponedeljkov finale je v prvih dveh nizih prinesel enosmeren promet saj so Hočani prva dva niza zmagali s 25:11 in 25:13. Ko so že vsi v dvorani pričakovali gladko zmago pa so v tretjem nizu naredili preveč napak ter ga izgubili z 21:25. V četrtem nizu so se zopet zbrali ter ga zmagali s 25:12 ter tako osvojili turnir v Obrenovcu. Tretje mesto je osvojila ekipa Spartak Ljig, četrto pa domača ekipa Obrenovac.

Poleg pokala in medalj so mladi Hočani prejeli še dve posamični nagradi. Rok Zidar je prejel nagrado za najboljšega podajača, Miha Šijanec pa za najboljšega igralca turnirja.

Več o organizatorju ter nasprotnikih iz Srbije na spodnjih povezavah:

Organizator OK TENT Obrenovac

Polfinalni turnirji starejših dečkov za sezono 2012/2013

Finale starejših dečkov za sezono 2011/2012