Preko repasaža do finala

V soboto, 20.04.2013,  je v športni dvorani Planina v Kranju potekal polfinalni turnir v mini odbojki za dečke. Zraven domačinov so nastopile še ekipe ŠD Brezovica, SIP Šempeter in ekipa OK Hoče. V igri je bili veliko saj sta prvi dve mesti na turnirju vodili v veliki finale in posledično med 4 najboljše ekipe v Sloveniji od skupno 22 ekip, ki so začele tekomovanje.

Prvo tekmo so Hočani igrali proti ekipi Astec Triglav - mini. Tekma se je začela z veliko napakami na obeh straneh saj je bučno navijanje ter kanček straha pripomoglo k nezbranosti igralcev na igrišču. V prvem nizu so pobudo prevzeli domačini, vendar jim Hočani niso pustili mirno dihati. Hočani so skozi ves niz držali priključek, vendar je na koncu niza vse kazalo na zmago domačinov, saj so vodili s 24:22. Vendar so se Hočani s kančkom športne sreče, zbranosti ter veliko željo po finalu vrnili v igro ter zmagali niz 25:27. Na krilih zmage v prvem nizu, so Hočani v drugem nizu "povozili" nasprotnika in zmagali niz z rezultatom 07:25. V tretjem nizu pa so bili uspešnejši domačini s 25:22.

Druga tekma bi lahko že prinesla nastop na finalnem turnirju. Hočani so se na čelu s trenerjem umirili, zbrali ter suvereno premagali ekipo SIP Šempeter z rezultatom 3:0 (25:03, 27:25, 25:15) v nizih. Veselje v taboru Hočanov je doseglo vrhunec saj se jim je uspelo uvrstiti na finalni turnir. Vendar turnija še ni bilo konec saj jih je še čakala ena tekma.

V tretji tekmi so se mladi Hočani pomerili z ekipo ŠD Brezovica. Ekipa Brezovice je bila preprosto boljša od fizično in psihično izmučenih Hočanov. Brezovica je zmagala s 3:0 (25:10, 25:19, 25:19) v nizih in tako osvojila prvo mesto na turniju.

Končni vrstni red turnirja:
1. ŠD Brezovica
2. OK Hoče
3. Astec Triglav - mini
4. SIP Šempeter

Več o mini odbojka

Finalni turnir v mini odbojki za dečke bo potekal v nedeljo, 19.05.2013. Nanj so se uvrstile ekipe: OK Hoče, OK Maribor, OK Braslovče in ŠD Brezovica.