18 točk Čuturiča

Od slovenskih odbojkarjev se v italijanski prvi ligi ta konec tedna zmage svoje ekipe ni veselil le Tine Urnaut, saj je Piacenza ponovno izgubila. Tokrat so bili boljši igralci Perugie, za katere je Matej Černic prispeval 7 točk ob odličnem sprejemu (79 %). Urnaut je za poražence začel vse tri nize, dosegel pa je 6 točk. S porazom je Piacenza padla na sedmo mesto prvenstvene lestvice, vendar pa njihovo mesto v končnici ni ogroženo. Pred deveto Perugio imajo namreč dva kroga pred koncem rednega dela lige neulovljivih 15 točk prednosti. Svojo najboljšo predstavo v dresu Modene je tokrat prikazal Jasmin Čuturič. Primorec je tokrat začel srečanje in prispeval levji delež k zmagi svoje ekipe nad Vibo Valentio s 3:2. Čuturič je dosegel največ točk v svojem moštvu – 18, svoje delo pa je korektno opravil tudi na sprejemu (67 %). Loris Mania tokrat ni bil v moštvu Modene. Z zmago se je Modena utrdila na četrtem mestu, saj je poleg Piacenze izgubila tudi Macerata, oba kluba pa sta pred tekmami tega tedna bila najbližja zasledovalca ekipe Modene. Macerato je s 3:1 ugnal Cuneo, za katere pa tokrat ni dobil priložnosti Gregor Jerončič. Cuneo na drugem mestu zaostaja za vodilnim Trentinom 6 točk.

V Belgijskem prvi ligi se je minuli teden začela končnica prvenstva. Najboljših 6 ekip igra dve tekmi na teden, Knack Randstad Roeselare pa je začel sklepni del tekmovanja s polovičnim izkupičkom. V prvem krogu so izgubili proti Lenniku v gosteh s 3:1. Vtis so Belgijski prvaki popravili že na naslednji tekmi, saj so v derbiju ugnali Noliko Maaseik s 3:1. Na obeh tekmah je dobro igral Dragan Radovič. Proti Lenniku je prispeval 14 točk, na derbiju z Maaseikom pa le eno manj. V ligi za obstanek se je zmage veselil Zlatko Pulko. Ob zmagi Menena se Slovenec sicer ni proslavil z dobrim sprejemom (22 %), je pa zato dosegel 12 točk.

V Grški odbojkarski ligi tokrat ni bilo tekem, saj se je prejšnji teden zaključil redni del prvenstva. Po dvaindvajsetih krogih so se največ zmag veselili igralci Panthinaikosa, Mitja Gasparini je z Iraklisom zasedel 4. mesto, Alan Komel pa z Lamio sedmo.

Počivali pa niso igralci prve francoske lige. V 25. krogu je Paris volley s Sebastijanom Škorcem ponovno izgubil. Škorc je odigral celotno srečanje, vendar ni mogel preprečiti poraza svojega moštva proti igralcem ekipe Sète s 3:1. S tem je Paris padel na deveto mesto razpredelnice.

V Avstriji bodo prve polfinalne tekme prvenstva odigrali v sredo, zato so vikend premora imeli vsi štirje Slovenci Posojilnice Aich/Dob. So pa zato potekale tekme za razvrstitev od petega do osmega mesta. Igralci UVC iz Gradca, za katere igra Peter Bedrač, so izgubili v gosteh proti Arbesbachu s 3:2. Edini Slovenec v ekipi tokrat ni dobil priložnosti za igro.

Foto: www.pallavolomodena.com