"Starci" do dvojne krone

V letošnji sezoni so hoški veterani tekmovali v odbojkarski rekreacijski ligi v Lenartu in z velikim naskokom (14 točk prednosti pred drugo uvrščeno ekipo) premagali vso konkurenco. V ligi je tekmovalo 8 ekip, ki so se med seboj pomerile v dvokrožnem sistemu.  V 14. krogih je ekipa Hoč oddala le 2 niza. Ekipa sestavljena iz trenerjev, odbojkarskih funkcionarjev ter odbojkarskih entuzijastov je svojo največjo zmago zabeležila tudi pri poškodbah, saj skozi celotno sezono niso beležili hujših poškodb.

Rekreacijska liga v odbojki 2012/2013

Končna lestvica:
1. Hoče
2. ŠD Generacij
3. Kager hiša
4. ŠD Črešnjevec
5. Buci buci
6. Lenart
7. Šentilj
8. Caffe club Rondo

 

Sezono je veteranska ekipa zaključila na turniju v Sv. Ani, kjer so ponovno suvereno osvojili prvo mesto. V skupinskem delu, kjer je prvo mesto vodilo v finale, so premagali v prvi tekmi ekipo Kungote, v drugi odločilni tekmi za vstop v finale pa ekipo Kager hiše. Atraktivna je bila zlasti slednja tekma saj so ekipo sestavljali nekdanji igralci in trenerji OK Hoč. Vendar ekipa Hoč ni dopustila nasprotniku niti kančka možnosti za zmago. V velikem finalu turnirja so se pomerili z ekipo Črešnjevca. Po dobri pol ure atraktiven igre so prišli do gladke zmage z 2:0 in v domačo vitrino prinesli še tretji letošnji pokal.
V celotni sezoni so za veteransko ekipo Hoč nastopili: Peter Zupan, Aleš Andlovič, Zdravko Bračko, Matej Kavnik, Boštjan Glodež, Vojko Glaser, Rasto Bejakovič, Stanko Šijanec, Miran Merkuš, Karli Ivančič in Sašo Lukič.