Poraz in zmaga

V nedeljo, 10.03.2013, je v Mariboru na OŠ Bojana Ilicha potekal 4. krog kadetske "A" lige.

V prvi tekmi sta se pomerili ekipi Maribora in Hoč. Tekma je bila polna preobratov in kakovostne igre obeh ekip. V napetih končnicah obeh nizov so imeli za odtenek več športne sreče domači odbojkarji, ki so oba niza dobili zelo tesno z 25:23 in 26:24. Obe ekipi sta še enkrat pokazali lepo igro in potrdili dejstvo, da gre za dve zelo izenačeni ekipi. Mariborski odbojkarji so se na ta način oddolžili Hočanom za poraz (2:0) v preteklem krogu v VŠD Hoče.
V drugi tekmi so se naši kadeti pomerili še z enimi sosedi, ekipo iz Frama. Naša ekipa je še bila posebej motivirana zaradi poraza proti Framčanom v 2. krogu "A" lige. Želja po zmagi in "maščevanju" je bila zelo velika, kar so naši kadeti dokazali tudi v 1. nizu, ki so ga po dobri igri tudi gladko dobili z 25:13. Žal se je zgodba v 2. nizu obrnila. Po slabi igri v kateri je bilo polno nepotrebnih napak naših igralcev se je niz končal z zmago kadetov iz Frama z 16:25. V odločilnem 3. nizu so Hočani spet zaigrali bolj zbrano in z manj napakami ter niz dobili z 15:13.
 

Ekipa kadetov bo nadaljevala s tekmami v "A" ligi v 6. krogu 24.03.2013 v Šempetru, kjer bo potrebno zaigrati dobro ter potrditi uvrstitev v polfinale kadetskega prvenstva.


Več o "A" liga kadeti