Branik prvak Interlige

Split, 14. marca (STA) - Odbojkarice Nove KBM Branika so nekoliko nepričakovano zmagovalke srednjeevropske lige. V finalu zaključnega turnirja v Splitu so s 3:0 (23, 24, 23) premagale gostiteljice turnirja. Tretje mesto so zasedle odbojkarice Rijeke. Za Mariborčanke je to drugi naslov letos, zmagale so tudi v slovenskem pokalu.


Dvorana Spaladium arena, gledalcev 3000, sodnika: Mezoffy (Madžarska) in Isajlović (Avstrija).
Split 1700: Pešo, Burazer, Balić, Dugandžić, Dujić, Ušić, Džapo, Madir, Šipić, Milardović, Zburova, Fairchild.
Nova KBM Branik: McNatt, Petho, Potokar, Kaučič, Medved, Guštin, Pintarič, Vardič, Kočar, Jerala, Planinšec, Valenčič.


Odbojkarice mariborske Nove KBM Branika so z zmago na finalnem turnirju srednjeevropske lige v Splitu dosegle enega največjih uspehov v zadnjih letih. Ta je toliko večji, če upoštevamo, da je mariborska vrsta igrala brez odlične napadalke Anite Petho in da je kapetanka in organizatorica igre Karmen Kočar po operativnem posegu na kolenu v vsakem nizu le za nekaj minut pomagala soigralkam. Domače odbojkarice so imele tudi veliko pomoč s tribun, saj so navijači vso tekmo glasno navijali zanje, a to ni zmedlo mariborskih odbojkaric, ki so se zasluženo veselile uspeha.


"Prvega mesta nismo pričakovali. Toda dekleta so prikazala izjemno požrtvovalno in zrelo igro v vseh treh nizih in so si zaslužila zmago. Ekipa Splita je na svojem igrišču v letošnji sezoni izgubila le dve tekmi, obe z nami," je povedal trener Mariborčank Bruno Najdič.


Potek igre v vseh treh nizih je bil zelo podoben. V uvodnih minutah so vselej bolj odločno in zanesljivo zaigrale Splitčanke in v vseh treh nizih vodile s štirimi do petimi točkami. Toda bolj ko so se bližali odločilni trenutki, bolj zanesljiva je postajala igra mariborskih odbojkaric in prednost gostiteljic je začela kopneti.


"V vsakem nizu so Dalmatinke vodile do 20. točke, toda naše igralke se v nobenem trenutku tekme niso predale. V vseh treh nizih jim je v ključnih trenutkih uspel preobrat, odločilne točke pa so bile plod dobrih obrambnih in odličnih napadalnih potez. Z igro vseh naših odbojkaric sem prezadovoljen," je še dodal Najdič.

 

Avtor: STA

Foto: branik-nkbm.si