V sredo zmaga, v soboto poraz

V sredo so v zaostali tekmi Hočani pred številnimi navijači v domači športni dvorani premagali ekipo iz Žirovnice. Začetek prvega niza je obetal lahko delo saj so domačini povedli s 4:0, a so gostje počasi lovili domačine ter jih na koncu tudi dohiteli ter dobili prvi niz z rezultatom 26:24. Naslednje tri nize pa so Hočani odigrali tako kot so si želeli domači navijači ter gostom niso dopustili nobene možnosti. Domači trener Aleš Andlovič je ponudil možnost igranja skoraj vsem igralcem, ki so svojo priložnost dobro izkoristili. Eden izmed njih je celo debitiral v drugoligaški konkurenci.

V soboto, 26.01.2013, so se Hočani odpravili na Ravne na Koroškem, kjer so jih pričakali razpoloženi domačini ter z gladko zmago 3:0 v nizih dokazali, da niso zaman vodilna ekipa 2. DOL za moške. Ekipa Fužinarja je bila boljša v vseh prvinah odbojkarske igre ter je s tem še korak bližje prvoligaški konkurenci.

 

Več o 2. DOL za moške

 

V prihajajočem tednu čakata Hočane dve tekmi. V sredo bodo v zaostali tekmi gostovali v Mežici, v soboto pa bodo v domači dvorani v Hočah ob 19.00 uri gostili ekipo Mokronoga. Glede na trenutno stanje na lestvici so Hočani favoriti v obeh srečanjih. S tema dvema zmagama bi ostali v igri za končno 2. mesto.