Boleč poraz Piacenze

V italijanski ligi je ta teden največ izgubila Piacenza, saj je zaradi poraza proti Sisleyu v gosteh s 3:0 izgubila dve mesti na lestvici A1 lige in trenutno zaseda šesto mesto. Tine Urnaut je tokrat vstopil v igro kot menjava v 1. in 2. nizu, medtem ko je tretji niz igral od samega začetka. Mladi Slovenec je proti Sisleyu igral na mestu sprejemalca, ob 30 % sprejemu pa je dosegel še 5 točk. Na tekmi med Modeno in Perugio so sodelovali trije naši igralci. Loris Mania je ob zmagi Modene s 3:0 imel 75 % sprejem, medtem ko Jasmin Čuturič ni dobil priložnosti za igro. Za Perugio je Matej Černic prispeval 6 točk ob 65 % sprejemu. Z zmago se je Modena prebila na četrto mesto prvenstvene lestvice, Perugia pa je ostala na devetem. Še naprej ostaja na drugem mestu ekipa Gregorja Jerončiča, Cuneo, ki je ta teden vknjižila zmago v gosteh nad Pinetom. Jerončič je tokrat le dobil več priložnosti za igro, saj je odigral celoten prvi in drugi niz, dosegel pa je 2 točki. V italijanskem prvenstvu še naprej vodi Trentino.

V belgijski ligi je bil ta teden na sporedu zadnji krog rednega dela prvenstva. Ekipa Knack Randstad Roeselare, za katero igra Dragan Radovič, si je prvo mesto že zagotovila pred zadnjo tekmo, zato Radoviču ni bilo potrebno stopiti na parket. Roeselare je kljub temu premagal Waasland s 3:1. Za Menen je Zlatko Pulko igral v začetni postavi, vendar pa se Slovenec kljub zmagi ni veselil uvrstitve na šesto mesto prvenstvene lestvice, ki je še kot zadnje vodilo v končnico. Pulko je k zmagi svoje ekipe prispeval 5 točk in imel 33 % sprejem. Menen bo prvenstvo nadaljeval v ligi za obstanek.

Ponovno je v grški ligi blestel Mitja Gasparini. Iraklis je tokrat v gosteh odpravil A.E.K., Gasparini pa je bil najboljši igralec svoje ekipe. Dosegel je 25 točk (70 % realizacija v napadu), od tega 4 kar neposredno s servisom. Sklonjenih glav so igrišče ta teden zapuščali igralci Lamie, ki so izgubili proti Panelliniosu. Alan Komel je za poražence prispeval 12 točk ob 61 % sprejemu.

V Franciji se Sebastijan Škorc s Parizom krčevito bori za preboj v končnico. Igralci Pariza so v tem krogu imeli priložnost, da se utrdijo na osmem mestu Pro A lige, gostovali so namreč pri zadnjeuvrščeni ekipi Alès. Škorc, ki je na mestu libera odigral celotno tekmo, in druščina priložnosti niso izkoristili, saj so izgubili z najtesnejšim izidom. Kljub temu Paris Volley ostaja na mestu, ki vodi v končnico.

V avstrijskem prvenstvu ta teden ni bilo tekem, tako da so počivali vsi štirje Slovenci člani Posojilnice Aich/Dob, kot tudi igralec UVC iz Gradca, Peter Bedrač.

Foto: www.copravolley.it