Mladinci v polfinalu!

 

Mladinska ekipa odbojkarskega kluba Hoče se je z odlično predstavo suvereno uvrstila v polfinale državnega prvenstva. Ekipa odbojkarjev do dopolnjenega 18. leta je minulo nedeljo (28. oktobra 2012) na četrtfinalnem turnirju, ki je bil odigran v telovadnici osnovne šole Fram, opravila s tekmeci in se že uvrstila med najboljših osem moštev v državi. Izbranci trenerja Mateja Kavnika so v prvem obračunu opravili z vrstniki iz Murske Sobote, zatem pa je sledil še obračun z večnim tekmecem in nekdanjim velikim bratom iz Maribora. Čeprav Mariborčani veljajo kot eden izmed favoritov za naslov državnega, pa proti srčni, požrtvovalni in na trenutke fanatični igri mladih Hočanov tokrat niso imeli recepta. Oba niza sta zmagovalca dobila v napeti končnici, obakrat pa so vsaj srečnejšo roko imeli Hočani. Prvi niz so zaključili z odličnim dvojnim blokom, drugega pa z nevarnim napadalnim udarcem na sredini mreže.
 
Zraven Hočanov, ki so si z dvema zmagami priigrali vozovnico za polfinale, se je med najboljših osem ekip vendarle prebila ekipa iz Maribora. Ta je v odločilni tekmi premagala Panvito Pomgrad iz Murske Sobote. Znani so tudi že tekmeci hoškega moštva na polfinalnem turnirju. Pomerili se bodo z ekipami Žužemberka, Calcita Kamnika in Tab Mežice. Polfinale bo na sporedu 2. decembra, organizator pa še ni izbran.
 
Rezultati, četrtfinale: Maribor - Gokop Fram 2:0 (25:16, 25:11), Hoče - Panvita Pomgrad 2:0 (25:20, 25:17), Hoče – Maribor 2:0 (25:23, 25:23), Gokop Fram – Panvita Pomgrad 0:2 (23:25, 22:25), Maribor - Panvita Pomgrad 2:0 (25:17, 25:15).
 
Več rezultatov si lahko ogledate na spodnji povezavi.
 

Nekaj foto utrinkov s četrtfinalnega turnirja: