Odlična igra Gasparinija

Ker vedno več slovenskih odbojkarjev igra za tuje klube, smo se odločili, da bomo tedensko spremljali njihove nastope. Najbolj nas bodo zanimale igre Slovencev v italijanski ligi, saj tam igra največ naših igralcev, prav tako pa ne bomo zanemarjali ostalih lig s slovensko udeležbo.

V 26. krogu italijanske lige je Tine Urnaut je Piacenzo gostil zadnjeuvrščeni Pineto. Piacenza ni dovolila presenečenja in zmagala gladko s 3:0. Urnaut je tokrat igral na mestu korektorja, v dveh nizih, kolikor jih je prebil na parketu, pa je dosegel 5 točk. Novo zmago je vknjižila tudi Modena, za katero igrata Jasmin Čuturič in Loris Mania, sicer zamejski Slovenec. Čuturič je vstopil v igro kot menjava v 2., 3. in 4. nizu ter dosegel 3 točke ob 50 % sprejemu, medtem ko je Mania na mestu libera imel 75 % sprejem. Uspešen je bil še en zamejski Slovenec, Matej Černic. Njegova Perugia je s 3:2 premagala Latino, Černic pa je ob 76 % sprejemu dosegel tudi 17 točk. Presenetljivo je Cuneo izgubil pri Vibo Valentii s 3:0. Gregor Jerončič je tokrat le dobil priložnost v ekipi Cunea, vendar le kot taktična menjava. Na lestvici še vedno vodi Trentino pred ekipo Cunea, Piacenza je četrta, Modena peta, Perugia pa je na devetem mestu in še ima teoretične možnosti za preboj v končnico.

V prvi Grški ligi še naprej dobro igra Alan Komel, vendar tokrat ni uspel preprečit poraza Lamie v gosteh proti Panathinaikosu. Lamia je izgubila s 3:0, je pa Komel odigral celotno srečanje in ob 60 % sprejemu prispeval še 14 točk. Boljše je šlo Iraklisu, za katere igra Mitja Gasparini. Gasparini je bil najuspešnejši igralec v napadu na tekmi, k zmagi nad ekipo Paoka je prispeval 17 točk, v napadu pa je imel kar 75 % realizacijo. Na prvenstveni lestvici vodi Olimpiakos, Iraklis je četrti, Lamia pa šesta.

Dobro igra tudi Sebastijan Škorc v francoski Pro A ligi. V 23. krogu je njegov Paris Volley premagal neposrednega tekmeca za končnico Toulouse s 3:0. Z zmago so se prebili na osmo mesto prvenstvene lestvice, ki še vodi v končnico.

V povratni tekmi četrfinala avstrijskega prvenstva so se zmage veselili tudi vsi štirje člani SK Posojilnice Aich/Dob. Za drugo gladko zmago Doba nad Celovcem je David Slatinšek prispeval 9 točk ob 73 % sprejemu, medtem ko je Tomi Šmuc uspešno razigraval svoje soigralce. Mihael Kosl in Nejc Pušnik nista dobila priložnosti za igro. V polfinalu se bodo Dobovci pomerili s SG hotVolleys iz Dunaja.

V belgijskem prvenstvu imamo Slovenci dva predstavnika. Za Knack Randstad Roeselare igra Dragan Radovič, Zlatko Pulko pa je član ekipe Prefaxis Menen. Oba sta minuli teden počivala, saj minuli teden v belgijski 1. ligi ni bilo tekem.

Foto: www.volleyleague.gr