Bo minimalna zmaga dovolj?

Učenci in učenke OŠ Dušana Flisa Hoče (fantje so večinoma člani OK Hoče, punce pa OK Formis Bell) so se v četrtfinalnem obračunu tekmovanja ŠKL odbojke pomerili proti vrstnikom OŠ prof. dr. J. Plemlja iz Bleda. Tekmovanje poteka po prilagojenih pravilih, tekma je namreč odločena po 60 minutah igre in ne po sistemu osvojenih nizov. Tako fantje, kot tudi dekleta, prebijejo na igrišču po 30 minut (20, 20, 10, 10), rezultat pa se sešteje.

Po pravilih pripada prvih dvajset minut dekletom. Gostje so kar nekaj časa potrebovale, da so se znebile začetne treme in privadile na telovadnico, Hočanke pa so to s pridom izkoristile in hitro povedle. Ko so Blejke ujele ritem, je prednost domačih igralk počasi začela kopneti, po koncu dvajsetih minut pa so celo vodile s petimi točkami naskoka. Na sceno so stopili fantje. Hočani so od samega začetka z izdelanimi akcijami v obup spravljali precej nižje nasprotnike in zniževali razliko iz prvega dela igre. Mladi Blejci so se sicer izkazali z borbeno igro v polju, vendar je bilo to premalo za razigrane domačine, ki so nadoknadili 5 točk zaostanka, po 40 minutah igre pa je ekipa OŠ Dušana Flisa celo povedla za 4. Učenke iz Bleda so v naslednjih 10 minutah nadaljevale z uspešno igro, pri domačih puncah pa se je pojavljalo vse preveč napak. Blejke so rezultat hitro izenačile in fantom za končnico priigrale prednost sedmih točk. Vendar pa to ni zmedlo hoških odbojkarjev, ki so zaigrali še bolj zavzeto in odločno kot v prvem delu igre. Le 10 minut je bilo dovolj, da so zaostanek sedmih točk spremenili v vodstvo.
 
Na koncu tekme je na semaforju kazalo 84:82 za domačine, s čimer so si učenke in učenci OŠ Dušana Flisa Hoče priigrali minimalno prednost pred povratno tekmo v sredo 10.3. na Bledu.

Fotografija: www.os-hoce.si