Zmaga za slovo od Frama

 

V 17. krogu 2. DOL je članska ekipa gostila ekipo Nationala Žirovnice, s katero so v prvem delu sezone gladko izgubili z rezultatom 3:0. Tako domačim igralcem ni manjkalo motiva, za zadnjo tekmo pred domačimi navijači v letošnji sezoni.

Začetek tekme ni bil povsem po željah domačih igralcev. Gostje so se pokazali kot čvrsta ekipa, ki si želi nove zmage nad našo ekipo. Na srečo so se v prvem setu domači fantje še pravi čas zbrali in v sredini niza prišli do razlike, ki so jo zadržali do konca in tako prvi niz zmagali s 25:23. 

Drugi niz se je pričel še slabše kot prvi, gostje so povedli s 8:2. Z močnimi servisi in dobrim blokom  je domači ekipi uspelo pri 15 točki ujeti nasprotnika, ki je nato odšel na drugi tehnični time out s prednostjo 16:15. Po tem odmoru se domača ekipa več ni zbrala in gostje so niz zmagali gladko 25:17.

 V domačem taboru so uvideli, da samo disciplinirana in borbena igra pelje do nove zmage. Tako so v tretjem in četrtem setu odigrali z manj napakami. Igra je bila na obeh straneh borbena, z veliko dobrih potez v obrambi. Domači fantje so bili v končnici obeh nizov bolj zbrani in tako zasluženo dosegli še 10. zmago v tem prvenstvu in se tako dostojno poslovili od framske telovadnice. V prihodnji sezoni bo ekipa Hoč najverjetneje domače tekme že igrala v domači areni.  

Naslednji teden je zadnji, 18. krog v letošnji sezoni. Naša ekipa bo gostovala pri ekipi Fužinarja, ki je trenutno drugouvrščena in ima še vedno možnost za neposredno uvrstitev v 1. državno odbojkarsko ligo. Fužinar ima do sedaj le en poraz, ki ga je doživel prav z našo ekipo. Tako je pred nami zanimiva tekma, saj bodo domačini imeli velik motiv po zmagi.