Prvi letošnji poraz

 

V 15. krogu 2. DOL je članska ekipa gostila ekipo Črnuče ACH I. Ekipi sta bili pred tekmo na prvenstveni lestvici po osvojenih točkah izenačeni. To je napovedovalo izenačeno tekmo v boju za 3. mesto na lestvici. 

Domači fantje, v letošnjem letu še neporaženi, so bili odločeni, da tako ostane tudi po tej tekmi. Vendar pa se je že na začetku tekme videlo, da to ne bo večer domače ekipe. Gostje so od začetka tekme pritisnili z močnimi in natančnimi začetnimi udarci, kateri so povzročili nekaj preglavic domačim fantom. S tem posledično je bilo veliko število napak v napadu in prvi set je na lahek način pripadel gostom. V drugem setu so ponovno gostje pričeli boljše in zanesljivejše. Na sredini niza so domačini le prikazala igro, ki jih je krasila v zadnjih tekmah in prišli do vodstva, ki so ga zadržali do zaključka niza. Do zmage pa so prišli po veliki napaki kapetana gostujoče ekipe, ki je pri rezultatu 24:23 začetni udarec poslal daleč za polje domače ekipe.

 Zazdelo se je, da se bo domača ekipa le dokončno prebudila in prikazala igro, ki jo krasi v zadnjem času. Nekaj prvih točk v tretjem nizu se je še zdelo, da bo tako, nato pa je bilo vse bolj jasno, da to ni bil večer domače ekipe. Gostje so z zanesljivo igro, z malim številom napak izkoristili slabši dan domačinov in dosegli popolnoma zasluženo zmago. S to so se utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Igralce domače ekipe čaka naslednjo soboto gostovanje v Slovenski Bistrici pri ekipi Murexin. Ekipa je odločena, da pozabi to soboto in že na naslednji tekmi prikaže igro, ki jo je krasila čez celoten drugi del sezone.