Hoški upi suvereno čez Fram

 

V soboto, 25. februarja 2012, je druga ekipa Hoč v tekmi 17. kroga vzhodne skupine 3. državne odbojkarske lige v telovadnici osnovne šole Slivnica gostila ekipo Fram, ki je še v lanski sezoni tekmovala med prvoligaši. Framčani v letošnji sezoni z zelo spremenjeno igralsko zasedbo tekmujejo v 3. ligi, kjer nadvse uspešno igrajo tudi naši mladi upi. Ne glede na formo in stanje v ekipah ima tekma predznak lokalnega derbija in si seveda obe ekipi želita zmage nad sosedi, kljub temu, da hoško odbojko predstavlja (le) druga ekipa.

Uvod tekme je tokrat pripadel gostom, ki so v prvem setu izkoristili svojo večjo izkušenost. Dobro je deloval njihov blok in ko so nekajkrat uspešno zaustavili domače napade, jim je uspelo priti do prednosti, ki je niso več izpustili do konca niza (25:18).

 V drugem setu so se domači mladeniči otresli pritiska pomembnosti tekme in prikazali bolj zbrano igro. Tekmecu so povzročali težave že s servisi, v igri se več ni pojavljalo toliko neizsiljenih napak in rezultatsko so se stvari odvijale po željah domačih igralcev. Podobno igro smo spremljali tudi v tretjem in četrtem nizu. Gostujoči igralci so uvideli, da domači upi stopnjujejo igro, da postajo vse bolj razigrani in ni jim preostalo drugega, kot da so bližajoč poraz sprejeli z grenkim nasmeškom na obrazu.

Hoški upi, tako nadaljujejo z dobrimi igrami in uspešnimi rezultati, ter tako kažejo, da dobro in zavzeto trenirajo, kar vedno uspešneje prenašajo tudi na tekme. Tudi tokrat je domači trener Matej Kavnik priložnost za igro ponudil vsem igralcem in prav vsi so dodali svoj doprinos k novi zmagi.

Že naslednjo soboto (3. marca 2012) čaka ekipo naslednja težka preizkušnja. Odhajajo na gostovanje v Poljčane, k ekipi LIP Poljčane. Vljudno vabljeni, da hoške upe spodbujate tudi na bližnjem gostovanju. Tekma se bo v telovadnici OŠ Poljčane pričela ob 19.00 uri.