Letos še neporaženi

 

V 13. krogu druge državne odbojkarske lige je članska ekipa iz Hoč gostila ekipo Žužemberk, s katero so v prvem delu sezone izgubili z rezultatom 3:2. Ekipa v novem letu še ne pozna poraza in je tudi v tej tekmi želela ta niz nadaljevati in se tako nasprotniku oddolžiti za poraz v prvem delu sezone.

Že sam začetek tekme je pokazal odločnost domačih fantov, da ne mislijo prekiniti zmagovalnega niza, ter so predvsem nadigrali nasprotnika. V prvem nizu je domačim fantom uspevalo vse kar so si zamislili s trenerjem Alešem Andlovičem. Vseskozi so bili v vodstvu, ki je bilo že 22:12. Posledica visokega vodstva je bilo,da so malo popustili in dovolili, da se nasprotnik približa na 23:19, nato pa le zanesljivo končali niz.

V drugem so gostje začeli bolj zbrano, domači fantje so naredili kakšno napako več od kot v prvem nizu in smo zato gledali bolj izenačeno igro. Vendar bolj se je niz približeval koncu, bolj sigurni so  postajali in tako tudi drugi set suvereno zmagali.

V tretjem nizu je zbranost v domači ekipi popustila, kar so gostje s pridom izkoristili in povedli do prvega tehničnega time outa 8:4. Nato so se domači fantje ponovno zbrali in po nekaj lepih akcijah nasprotnika ujeli in si pred zaključkom niza ponovno priigrali lepo prednost, tako da je bil zmagovalec odločen že pred koncem niza, saj so gostje uvideli, da nimajo možnosti za osvojitev niza. Domači fantje so zaključili tretjo zaključno žogo in tako nadaljevali zmagoviti niz.

V drugoligaškem tekmovanju sledi teden premora, tako se tekmovanje s 14. krogom nadaljuje 03. marca. Naša ekipa se odpravlja na težko gostovanje v Logatec, k ekipi Santana Logatec, ki tako kot naša ekipa, v drugem delu prvenstva igra zelo uspešno. Ekipa napoveduje, da bo naredila vse, da se tudi iz Logatca vrne s pozitivnim rezultatom in bo poizkušala nadaljevati zmagoviti niz.