Hoški upi do maksimalne zmage nad Mariborom II

 

Minuli četrtek (16. februarja 2012) je druga ekipa Hoč v OŠ Slivnica v naprej odigrani tekmi 16. kroga vzhodne skupine 3. DOL gostila ekipo Maribor II. 

V prvem delu tekmovanja so naši fantje zaostajali že za dva niza, vendar so na koncu uspeli tekmeca premagati z izidom 3:2. Že to je napovedovalo, da je pred nami izenačena tekma v lokalnem derbiju. Domači upi so bili dobro pripravljeni na srečanje in si zelo želeli zmage, ter prenesti dobro delo iz treningov na tekmo.

Uvod obračuna je pripadel gostom, ki so odlično igrali v obrambi in so bili večji del prvega seta v prednosti. Bolj se je prvi set bližal koncu, boljšo igro so prikazovali domači igralci. Po vodstvu gostov s 23:19 so domači igralci prikazali odlično igro, rešili nekaj težkih žog, ter bili uspešni v zaključnih akcijah. Nanizali so 6 zaporednih točk in zmagali prvi niz s 25:23.

V drugem setu se je nadaljevala odlična igra domačih upov. Igralci Maribora so bili verjetno še pod vtisom poraza iz uvodnega seta, kjer so v zaključku zapravili priložnost za zmago. Že v začetku seta so domači igralci prišli do velike prednosti, ki so jo z odlično igro, ki je bila skoraj brez napak, obdržali vse do konca niza in tako gladko zmagali.

V tretjem nizu smo spremljali dobro, zelo borbeno, igro z obeh strani, ki je bila vseskozi izenačena. V zaključku niza so si naši fantje priigrali prednost, povedli s 24:22 in nato izkoristili drugo zaključno žogo za maksimalno zmago (3:0).