Zmagoviti niz se nadaljuje

 

V tem vikendu so imeli naši odbojkarji tri tekme, članska ekipa je gostovala pri vodilni ekipi 2. državne odbojkarske lige v Šoštanju, kadeti pa so v Slivnici imeli turnir četrtega kroga A-lige. Obe ekipi sta bili zelo suvereni in sta se domov vračali s polnim izkupičkom.

V 12. krogu 2. DOL je članska ekipa gostovala pri ekipi Šoštanj Topolšice, ki v letošnji sezoni igra zanesljivo in je pred tem krogom imela že 6 točk prednosti pred drugo uvrščeno ekipo Fužinarja ter je prvi kandidat za osvojitev prvega mesta in neposredno uvrstitev v 1. DOL. Naši fantje so se zavedali, da so domačini nesporni favoriti za zmago, vendar so se na tekmo odpravili odločeni, da poskušajo z dobro igro presenetiti domačine.

Odločna in zanesljiva igra  naših fantov je napovedovala, da je pred nami zanimiva in dramatična tekma. Domačini verjetno presenečeni nad uspešno igro naše ekipe, si nikakor niso mogli ustvariti prednosti in v napetih končnicah setov se je pokazalo, da je v naši ekipe večja želja po zmagi. Tako so že v končnici prvega seta dokazali, da so odločeni, da presenetijo domačine in so z zbrano igro v končnici le tega zmagali s 28:26. V drugem nizu je koncentracija malo padla, tako da je set zasluženo pripadel domačinom. 

Odločnost in nepopustljivost celotne ekipe je prišla do izraza v tretjem nizu, v katerem so domačini že imeli nekaj točk prednosti, vendar so jo naši fantje uspešno izničili in v napeti končnici ponovno pokazali več zbranosti od domačinov in set zmagali 26:24. V četrtem setu so nadaljevali z zanesljivo in borbeno igro, ter tako dobro igro kronali z zmago vodilne ekipe v letošnji sezoni.

V drugem delu sezone so tako fantje dosegli še tretjo zaporedno zmago in še ne poznajo poraza, ter so s tem točkovno že ujeli ekipo Črnuč na tretjem mestu. 

Prihodnji teden čaka ekipo v Framu tekma z ekipo Žužemberk, s katero so v prvem delu izgubili s 3:2. Tako fantom ne bo manjkalo motiva in se bodo poizkušali oddolžiti za poraz v jesenskem delu sezone in ostati neporaženi v drugem delu sezone.