Kadeti uspešni v A-ligi

 

Kadetska ekipa odbojkarskega kluba Hoče je uspešno startala v vzhodno skupino A-lige, elitnega tekmovanja za državno prvenstvo. Prvi turnir je bil minulo nedeljo odigran v Ravnah na Koroškem. Sodelovale so ekipe domačina Fužinarja Metal Ravne, Maribora, Šempetra in naša ekipa iz Hoč.

V prvi tekmi turnirja je ekipa Maribora premagala domačo ekipo Fužinar Metal Ravne 2:1, nato je sledila tekma med ekipama SIP Šempeter in Maribor, katero je zanesljivo dobila ekipa iz Šempetra.

V tretji tekmi turnirja je nastopil čas za prvo tekmo naše ekipe. Nasprotnik je bila favorizirana ekipa SIP Šempeter. Naši fantje so tekmo odigrali solidno in proti prvemu favoritu za zmago v A ligi – vzhod, uspeli odščipniti niz. Tekma se je končala z zmago SIP Šempetra z 2:1.

V drugi tekmi naše ekipe, zadnji na turnirju, je bil nasprotnik domača ekipa Fužinar Metal Ravne. Ekipi sta letos odigrali že dve tekmi v kvalifikacijah za A-ligo, kjer sta bili vsaka po enkrat uspešni. Tako je tudi tokratni dvoboj bil izenačen in napet vse do konca. Uspešnejši so bili naše fantje in zmagali z  2:0 (25:23, 25:19), ter tako zabeležili prvo letošnjo zmago v A-ligi.

Ekipa je uspešno pričela letošnje igranje v A–ligi in s tem opozorila nase, da si fantje zaslužijo, da jo v čim večjem številu podpremo v nadaljevanju tekmovanja. V drugem krogu, v nedeljo 15.01.2012 bosta potekala dva turnirja. Za nas bo seveda zanimivejše dogajanje na domačem turnirju v OŠ Slivnica, kjer bomo kot organizatorji gostili ekipi Maribor in Braslovče. Turnir se prične ob 10. uri z lokalnim derbijem med Hočami in Mariborom.

A liga - KADETI - vzhod

2. krog - nedelja, 15.01.2012 - OŠ Slivnica - 10:00 

Hoče : Maribor 

Maribor : Braslovče 

Braslovče : Hoče

Vsi navijači in simpatizerji vljudno vabljeni.