Še naprej brez poraza

 

Z uspešnimi nastopi nadaljuje tudi ekipa starejših dečkov odbojkarskega kluba Hoče. Izbranci Boštjana Glodeža so se minulo nedeljo tudi z drugega kvalifikacijskega turnirja v Slovenski Bistrici vrnili s polno bero točk. Toda za zmagi so se morali kar precej potruditi. Na prvi tekmi dneva proti Framu so bili sredi odločilnega, tretjega niza že domala v izgubljenem položaju, a so mladi Hočani še rešili. Framčani so vodili že 8:3, a prednosti in ponujene priložnosti niso znali izkoristiti in na koncu so slavili Hočani z 25:23, 15:25, 15:13.

Drugo tekmo so odbojkarji okrog kapetana Uroša Planinšiča odigrali bolj zbrano in premagali vrstnike iz Slovenske Bistrice z 2:0 (25:18, 28:26). Hoški starejši dečki so si tako že turnir pred koncem kvalifikacij zagotovili nastop v elitni A-ligi letošnjega tekmovanja med starejšimi dečki. Tja so se iz kvalifikacijske skupine D zraven Hočanov uvrstili tudi mladi odbojkarji Gokop Frama.

Zadnji turnir bo hoška ekipa odigrala v domači »dvorani« v Hočah. Turnir bo na sporedu v nedeljo, 18. decembra, s pričetkom ob 10. uri. Hočani se bodo najprej pomerili s Panvito Galex iz Murske Sobote in nato še z Murexinom iz Slovenske Bistrice.