Sosedski obračun Hočanom

Hoče – Murexin 3:1 (23:25, 27:25, 28:26, 25:23)
Dvorana v Framu, gledalcev 150, sodnika Oman (Fram) in Lavrenčič (Maribor).
Hoče: U. Repa, Dvoršič - libero, Košič, Ledinek, Špindler, Hartman, D. Repa, Klevže, Polšak.
Murexin: Lukman – libero, Dobošič, Gomivnik, Simončič, Frešer, Cizerl, T. Štern, C. Štern, Ž. Štern, Korošec, Videčnik, Kerec.

Zanimivo, razburljivo, tesno in s srečnim koncem. Tako bi lahko na kratko opisali sosedski obračun v sedmem krogu druge slovenske odbojkarske lige med Hočami in Murexinom iz Slovenske Bistrice. Gostje, ki so še v minuli sezoni igrali med slovensko odbojkarsko elito, so v telovadnico v Framu prišli polni optimizma. In tako tudi pričeli obračun ranjenih levov, saj sta obe ekipi v letošnjo sezono startali pod pričakovanji. Bistričani so si do drugega tehničnega odmora priigrali štiri točke prednosti (16:12) in vse je kazalo na gladko zmago. Sledili so trije »atomski« servisi Urbana Repe, ki je znižal na 23:24, a mu je za popolni preobrat zmanjkalo moči in zbranosti.

Do zadnje točke negotov je bil tudi drugi niz. Srečnejšo roko so v zaključku niza imeli Hočani. Niz je z odličnim servisom v prid Hočanov odločil Lovro Hartman in rezultat v nizih izenačil. Sledil je najbolj razburljiv niz. Bistričani so že vodili s tremi točkami naskoka, a v sklepnem dejanju niza naredili preveč napak. Nato pa si z nespametno potezo sami nadeli zanko okoli vratu. Najprej je Žiga Štern pri rezultatu 26:26 prestopil sredinsko razmejitveno črto med obema igriščema. Nato pa je z nešportnim obnašanjem in gestikuliranjem spravil ob živce še glavnega sodnika, ki je segel v žep po rumen karton. Sledila je kazenska točka (zaradi rumenega kartona) in konec niza. 

Med premorom med nizoma je bilo na tribuni in na igrišču izrečenih veliko besed, ki ne sodijo v odbojkarske dvorane. Ko so se strasti vendarle umirile, so Hočani nadaljevali v ritmu, si priigrali nekaj točk prednosti, na koncu pa tudi z nekoliko sreče slavili s 25:23. Hočani so bili tako uspešni še drugič zapored. Možnost za ponovni uspeh pa bodo imeli že to soboto, ko se bodo v Žirovnici pomerili s tamkajšnjim drugoligašem.