Šoštanjčani (vsaj) bolj zbrani

Hoče – Šoštanj Topolšica 0:3 (32:30, 21:25, 16:25)
Telovadnica OŠ Fram, sodnika Ortl (Polzela) in Vrenko (Šempeter).
Hoče: U. Repa, Dvoršič - libero, Košič, Ledinek, Špindler, Hartman, Rebernik, D. Repa, Polšak.
Šoštanj Topolšica: Bevc, Globačnik - libero, Žnider - libero, Lipovac, Krajnc, Golob, Nastič, Boženk, Akrap, Pavič, Menih, Koželnik, Kugonič.

Po neprepričljivem uvodu v novo sezono druge slovenske odbojkarske lige so odbojkarji iz Hoč gostili ekipo iz Šoštanja. Gostje, ki sodijo v ožji krog favoritov za napredovanje v elitno druščino slovenske odbojke, so pred tekmo veljali za favorite. Ne nazadnje so Hočane premagali že na prijateljskem turnirju, poleg vsega pa so močno okrepili svojo igralsko zasedbo. V svoje vrste so pripeljali kar nekaj igralcev s prvoligaškimi izkušnjami. Uvodni tekmi sezoni, na katerih so Hočani doživeli poraz v »domači« dvorani proti novincu v drugoligaški konkurenci Vuzenici in slavili v Braslovčah, ni napovedoval morebitnega uspeha. Toda izbranci domačega trenerja Andreja Terzerja so z kombinatorno igro povsem zoperstavili Šoštanjčanom. V prvem nizu so zapravili dve zaključni žogi za zmago, kar so rutinirani gostje znali izkoristiti v svojo korist (32:30).

Tudi v drugem nizu so sta bili ekipi izenačeni vse do zaključka niza. Takrat je vajeti igre v svoje roke vzel Niko Akrap, ki je še v lanski sezoni nosil majico prvoligaša iz Slovenske Bistrice. S tremi zaporednimi začetnimi udarci je postavil stvari na svoje mesto. Nesrečno izgubljena prva niza sta poskrbela za padec zbranosti v domači ekipi. Sledil je niz poln nepotrebnih napak in primeren je bil tudi rezultat.

Hočani bodo tekmo 4. kroga druge slovenske odbojkarske lige odigrali že sredo (9. novembra) ob 19. uri v Žužemberku. Tekma je prestavljena zaradi zasedenosti dvorane v dolenjski vasici.