Z elanom v novo sezono

 

Člansko moštvo odbojkarskega kluba Hoče je z novim elanom krenilo v novo, drugoligaško sezono. Ekipa, ki jo bo tudi v letošnji sezoni vodil trener Andrej Terzer, je novim uspehom naproti krenila v nekoliko spremenjeni in okrnjeni zasedbi, saj je moštvo zapustilo kar pet igralcev. Od aktivnega igranja so se poslovili trije nosilci igre, kapetan Miha Germ (posvetil se bo službenim obveznostim), Alain Šumer (selitev) in Bine Zdravec. Ekipa vsaj eno leto tudi ne bo mogla računati na drugega organizatorja igre Marka Žižka, ki se bo leto dni posvečal študijskim obveznostim v Ostravi na Češkem. Klub je po enoletni avanturi zapustil tudi Jaka Senekovič in se vrnil v matični Maribor.

Športni direktor kluba Zdravko Bračko je s svojimi sodelavci poskrbel za vsa deloma enakovredna nadomestila. Potem ko je eno leto v Hočah igral kot posojen igralec, se je dokončno v vasico na obronkih Pohorja preselil Gregor Košič. Ekipa pa premore tudi dva povsem nova obraza. Iz Frama se je preselil mladi, komaj 16-letni obetavni sprejemalec (lahko igra tudi libera) Matevž Ledinek. Drugi novinec v moštvu je Žan Rebernik, ki se osnov odbojkarske igre naučil v odbojkarski šoli Maribora. Zaradi težav s trajnimi poškodbami nekaterih uveljavljenih igralcev, pa se je igralcem prve ekipe pridružil tudi Rok Špindler. Osemnajstletnik prihaja iz domače odbojkarske šole in bo v letošnji sezoni nabiral prepotrebne izkušnje v drugoligaški konkurenci.

Za ekipo so šestdnevne priprave v tradicionalni bazi v Bovcu. Tudi tokrat je delegacijo odbojkarskega kluba Hoče z odrtimi rokami gostil hotel Mangart, katerega lastnik je znana hoška družina Žnider. Fantje so v bovški telovadnici trenirali dvakrat dnevno in odigrali tudi dve trening tekmi.