Hočani državni prvaki

Odbojkarji iz Hoč so osvojili letošnji naslov državnih prvakov v mali odbojki, potem ko so na finalnem turnirju v Slivnici pred domačim občinstvom tesno premagali Mislinjo. Hočani so tako potrdili dobro delo v klubu z mlajšimi selekcijami. Gre že za drugi naslov najboljših v državi, potem ko so domala isti fantje pred dvema letoma priigrali naslov v kategoriji mini odbojke.

Organizacijo finalnega turnirja četverice je Odbojkarska zveza Slovenije letos zaupala odbojkarskemu klubu Hoče, na turnirju pa so zraven domačinov iz Hoč nastopili še Mislinja, SIP Šempeter in Ljubljanski zmajčki iz Črnuč. Najboljša štiri moštva državnega prvenstva v mala odbojki so na finalnem turnirju prikazala izredno izenačeno, atraktivno in borbeno igro. Prav vsak dvoboj je bil poglavje zase, saj so bile moči res zelo izenačene. Najprej sta v prvem polfinalu pomerili moštvi Hoč in Ljubljanskih zmajčkov. Tekma, ki je odločala o prvem potniku v veliki finale, se je končala v dveh nizih z zmago razpoloženih domačinov iz Hoč, ki so imeli na tribunah bučno podporo staršev, sorodnikov in nasploh ljubiteljev odbojke.

Drugega potnika v veliki finale je dala tekme med ekipama SIP Šempeter in OK Mislinja. Tekma polna preobratov, domiselnih in atraktivnih akcij je postregla s tremi nizi. Prvega so namreč dobili igralci iz Mislinje, v drugem je ekipa SIP Šempeter vrnila udarec. V tretjem odločilnem nizu pa sta se pomerili najboljši peterici obeh moštev. Več zbranosti, športne sreče in odbojkarskega znanja so pokazali mladi igralci iz Mislinje, ter se tako prebili v veliki finale male odbojke 2011.

Nato smo najprej spremljali vroč obračun za tretje mesto v državi med ekipama SIP Šempeter in Ljubljanski zmajčki. Po prepričljivo dobljenem prvem nizu ekipe iz Črnuč, so se igralci iz Šempetra zbrali, druga peterica nadebudnih odbojkarjev je najprej izid v nizih izenačila, v napetem tretjem nizu pa ekipo SIP Šempeter pripeljala do tretjega mesta. Tudi obe gostujoči ekipi sta na tribunah imeli kar nekaj privržencev, ki so si iz drugega konca Slovenije prišli ogledat svoje nadebudne odbojkarske upe.

Točno ob 14. uri pa je sledil veliki finale med ekipama Hoč in Mislinje. Ekipi, ki sta na igrišču do finala pokazali največ odbojkarskega znanja sta imeli tudi najštevilčnejšo podporo na tribunah. Finalni obračun se je začel po željah Hočanov, ki so v prvem nizu nastopili z najboljšo peterico ter prepričljivo povedli v nizih. Drugi niz je prinesel preobrat, ki ga je zrežirala ekipa iz Mislinje. Mladi odbojkarski upi iz Mislinje so v drugem nizu Hočane prepričljivo nadigrali ter izid izenačili. Kot se za veliki finale spodobi smo tako spremljali napet in izenačen obračun, ki je zmagovalca državnega prvenstva v mali odbojki dal šele v tretjem nizu. Najboljši zasedbi obeh ekip sta se v odločilnem nizu ves čas izmenjavali v vodstvu, v zaključku niza pa so večjo zbranost pokazali domačini, ter tako zasluženo postali državni prvaki v mali odbojki za leto 2011.

Po turnirju so na slovesni razglasitvi rezultatov kapetani v zrak dvignili tudi pokale, medtem ko so trenerji za najboljšega igralca izbrali domačina Uroša Planinšiča.

Nekaj foto utrinkov s finalnega turnirja najboljše četverice:

Državni prvaki, ekipa OK Hoče!

Ekipa SIP Šempeter.

Ekipa OK Mislinja.

Ekipa Ljubljanski zmajčki.