Velika zmaga proti Mariboru

Maribor II – Hoče II 2:3 (25:22, 21:25, 25:20, 19:25, 10:15)
Dvora OŠ Bojana Ilicha, gledalcev 40, sodnika Lipovec (Miklavž) in Hojski (Slovenska Bistrica).
Maribor II: Zidar, Virtič, U. Bratina, Jurgec – libero, Dukarič – libero, Časar, Cvetkovič, T. Bratina, Uremovič, Donik, Markač.
Hoče II: Orthaber – libero, Klinc, Primec, Varga, Planinšič, Špindler, Franc, Polšak, Kop.

Presenetljiva zmaga ekipe OK Hoče II v sosedskem obračunu z ekipo Maribor II je danes razveselila vse privržence Hoške odbojke. Ekipi sta tekmo odigrali predčasno, kar pa je na Hočane vplivalo pozitivno saj so favoriziranim Mariborčanom "ukradli" pomembne točke, sami sebi pa dokazali, da se po slabem startu v spomladanski del forma občutno dviguje.

Mariborčani so tekmo sicer odlično začeli in v prvem nizu hitro povedli, ter Hočanom preprečili, da bi se jim resneje približali. Že v drugem nizu pa smo videli drug obraz Hočanov. Favoriziranega nasprotnika so presenetili z lepimi akcijami in učinkovito igro. Drugi niz so tako Hočani, na majhno presenečenje kakšnih 40 gledalcev v dvorani OŠ Bojana Ilicha, kar gladko dobili z rezultatom 21:25.

V tretjem in četrtem nizu se je ponovila zgodba iz prvih dveh nizov. Najprej so ponovno povedli domačini igralci Maribor II, uspešno pa so jim z enako mero vrnili tudi Hočani in priča smo bili petemu odločilnemu nizu.

Peti niz je bil izredno napet, saj so Hočani začutili svojo priložnost, da lahko Mariborčanom vzamejo skalp, domači pa so se krčevito borili, da bi ohranili primat najboljšega med sosedi. Igralci pod taktirko trenerja Aleša Andloviča so vseeno pokazali več zbranosti in želje po zmagi, ter peti niz zasluženo dobili z rezultatom 10:15, kar je pomenilo, da gresta dve točki in pomembna bera samozavesti v Hoče.