Šempeter tudi v drugo premočan

SIP Šempeter - Hoče  3:0 (25:19,25:22,25:18)
SIP Šempeter: Račnik, Cestnik, Grumič, Miklavžin, Majcenovič, Udrih A., Majer, Udrih D., Košenina, Vrhunc G., Kumer, Žnidar, Vrhunc J., Ferme
Hoče: Urban Repa, Rok Dvoršič – libero, Grega Košič, Bine Zadravec, Lovro Hartman,Miha Germ, Domen Repa, Jaka Senekovič, Marko Žižek, Boštjan Polšak; trener: Andrej Terzer.

Ekipa OK Hoče je v 12. krogu II. državne odbojkarske lige odšla na vroče gostovanje k prvouvrščeni ekipi SIP Šempeter. Razpoloženi domačini, ki že kar nekaj časa ne poznajo poraza in zanesljivo korakajo proti prvemu mestu in vrnitvi v prvo ligo, so trenutno v odlični formi in Hočanom je že pred tekmo bilo jasno, da bodo morali pokazati odlično igro, če bodo želeli iz Šempetra odnesti kakšno točko.

Domačini, ki imajo v svojih vrstah kar nekaj izvrstnih posameznikov so takoj od prve minute naprej suvereno nadzorovali potek tekme, zelo uspešno so bili v napadu in večino svojih akcij so zaključili že v prvem napadu. Tudi Hočani se sicer niso predali, pokazali so da se znajo kosati tudi z tako dobrim nasprotnikom a žal je bilo v zaključih nizov to vselej malo premalo. Ekipa iz Šempetra je tako prvi niz dobila z rezultatom 25:19, ostala dva pa s 25:22 in 25:18. Zmaga je tako ostala doma, točkovna prednost Šempetrana lestvici pa se Hočane in ostale ekipe zdi že skoraj nedosegljiva.

Hočani kljub porazu niso razočarali, proti tako kvalitetnemu in razigranemu nasprotniku žal tokrat ni šlo. Je pa pri Hočanih odlično poskrbljeno za podmladek, v prvi ekipi se v spomladaneskem delu kali tudi mladi up Miha Planinšič, ki je jesenski del prvenstva igral še v 3. DOL za ekipo Hoče II. Za njim pa uspešno prihajajo že tudi številni drugi mladi odbojkaši, tako da se za prihodnost Hoške odbojke resnično ni za bati.

Naslednjo tekmo bi morala ekipa iz Hoč igrati v soboto 12.2.2011 vendar je zaradi bolezni prestavljena, nov datum tekme bo objavljen na spletnih straneh www.okhoce.si