Nastopi v kadetski A-ligi vzhod

Naši kadeti so že s samo uvrstitvijo v ligo za prvaka osvojili velik uspeh. Z dobrimi igrami v kvalifikacijah in na turnirju dodatnih kvalifikacij so si priborili nastop v ligi, kjer se bodo naši fantje lahko kalili v tekmah z najboljšimi kadetske konkurence.
Cilj v tej ligi je nabirati izkušnje, prikazati dobro igro, nuditi dober odpor konkurenci in morda koga presenetiti. Zavedati se je potrebno namreč, da je naša ekipa najmlajša od vseh sodelujočih klubov in večina teh fantov nastopa še v konkurenci starejših dečkov.

Prvi kadetski turnir je bil v Mežici, kjer smo prvo tekmo igrali proti Fužinarju. Nasprotniku smo nudili dober odpor, drugi set pa smo prepričljivo dobili. Rezultat je bil na koncu 1:2 (15:25; 25:18; 9:15). Tudi tekma proti Mežici je bila dokaj izenačena. Prvi set smo imeli že doblejn, vendar smo v končnici seta popustili. V drugem setu ni bilo več moči, saj je bil naš kapetan Matija 3 tedne odsoten z igrišč, Timi pa je igral bolan.

Tudi na drugi turnir se nismo odpravili zdravi in v kompletni postavi. V Šempeter smo odpotovali brez obolelega Timija in Jana ter brez Maria. Matija in Žan pa sta igrala z bolečinami v hrbtu.
Prvo tekmo smo igrali proti Framu. V obeh setih smo bili do 17, 18 točke skupaj, nato pa smo popustili. Končni rezultat  0:2 (19:25, 19:25).
V drugi tekmi smo se ponovno pomerili s Fužinarjem. Tokrat smo bili zmagi zelo blizu, saj smo tretji odločini niz izgubili na razliko 16:18. Končni rezultat 1:2 (21:25; 25:18: 16:18).

Že zdaj je jasno, da je prvi kandidat za uvrstitev v veliki finale ekipa iz Šempetra, za drugo mesto pa se bosta zelo verjetno potegovala Fram in Maribor.