Iz Dolenjske s polnim izkupičkom

Kekooprema Žužemberk - OK Hoče 1:3 (20:25,25:21,22:25,20:25)


Hočani so ta konec tedna morali na vroče gostovanje v domovino cvička, na Dolenjsko k ekipi Kekoopreme iz Žužemberka. Na domačem igrišču zmeraj neugodni domačini so se dobro pripravili na ekipo iz Hoč, vendar kaj več kot tesnega rezultata in napetega obračuna niso iztržili.

Prvi niz je potekal po željah Hočanov, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu in čakali na napako nasprotnika. Več zbranosti ob zaključku akcij so pokazali Hočani in prvi niz dobili zanesljivo s 20:25.

V  drugem nizu smo videli dobro predstavo domačinov, ki so si že sredi niza priigrali lepo prednost šestih in sedmih točk, kar je kljub pritisku Hočanov, ki so se približali ob zaključku niza z dobrimi servisi  podajalca Lovra Hartmana, zadostovalo za domačo zmago v drugem nizu. Le ta se je končal z rezultatom 25:21.

Nato pa so Hočani ponovno prestavili v prestavo višje, domačini pa so zavoljo svojih napak izgubljali tla pod nogami in vajeti igre prepustili Hočanom. Z lepimi obrambami v polju, ob dobrem bloku in z močnimi zaključki akcij so kljub več ali manj izenačeni igri dobili najprej tretji niz s 22:25, ter nato še četrtega s 20:25.

Vroče pa ni bilo samo na igrišču, tudi na tribunah so domači navijači pokazali, da se igra na Dolenjskem in to ravno v času »Martinove« sobote. Temperamentno so spremljali akcije svojih ljubljencev v polju, a to Hočanov ni zmedlo in zanesljivo so se domov vrnili s novimi tremi točkami v žepu.

Po nesrečnem porazu v prejšnjem krogu proti ekipi SIP Šempeter, so Hočani tako v Žužemberku začeli nov niz zmag, ki ga želijo nadaljevati tudi prihodnjo soboto (20. 11. 2010), ko bodo v domači dvorani II. gimnazije Maribor gostili ekipo Šoštanja Topolšice. Še en vroč obračun za trenutno 3. mesto na lestvici v 2. DOL se bo pričel ob 18.00 uri.

Postanite sedmi igralec Hočanov in z bučnim navijanjem, kot ga znajo pripraviti le Hočani, pripomorite tudi vi k novi dobri predstavi hoških odbojkarjev. Se vidimo naslednjo soboto ob 18.00 v II. gimnaziji Maribor!

Vljudno vabljeni!


Ob mreži z leve, kapetan Germ, Šumer in U. Repa.

 


Domen Repa v napadu.

 


Uspešen sprejem Domna!

 


Uspešen blok.