V tretje žal ni šlo

Hoče – SIP Šempeter  1:3 (25:22, 18:25, 12:25, 17:25)
Športna dvorana II. gimnazije Maribor, gledalcev 120, sodnika Grum (Žuženberk) in Štrumfel (Črna).
Hoče: Alain Šumer, Urban Repa, Rok Dvoršič – libero, Grega Košič, Bine Zadravec, Lovro Hartman,Miha Germ, Domen Repa, Jaka Senekovič, Marko Žižek, Boštjan Polšak; trener: Andrej Terzer.
SIP Šempeter: Račnik, Cestnik, Grumič, Miklavžin, Majcenovič, Udrih A., Majer, Udrih D., Košenina, Vrhunc G., Kumer, Žnidar, Vrhunc J., Ferme

Ekipa OK Hoče je v 3. krogu II. državne odbojkarske lige v domači dvorani II. gimnazije Maribor gostila ekipo OK SIP Šempeter. Ekipa SIP Šempeter, ki je povratnik iz prve lige, svoje mesto med prvoligaši so namreč pred sezono prodali ekipi Maribora je do tega kroga vodila na lestvici zgolj zaradi boljše razlike v točkah in to prav pred Hočani.

Odbojkarski navdušenci, ki se jih je v dvorani zbralo kar zajetno število, so bili priča atraktivnemu uvodu v dvoboj. V prvem nizu smo spremljali izredno izenačeno igro na obeh straneh, obe ekipi sta dobro igrali v polju in odločila je zgolj napaka več v vrstah ekipe SIP Šempeter, tako da so Hočani prvi razburljivi niz dobili s 25:22 in povedli z 1:0.

Nato pa je ekipa SIP Šempeter pokazala, da lani niso bili zastonj med prvoligaško konkurenco. Pokazali so dobro igro predvsem ob mreži, Hočani pa so zavoljo številnih lastnih napak počasi izgubljali stik s gostujočo ekipo. Drugi niz so gostje dobili s 18:25, tretjega s 12:25 in četrtega s 17:25. Hočani, ki jim z izjemo prvega niza tokrat igra ni stekla so tako doživeli prvi letošnji ligaški poraz.

Tekmo si je zraven številnih navdušencev ogledal tudi stari/novi župan občine Hoče – Slivnica Jože Merkuš, ki je tudi drugače velik ljubitelj odbojke, saj ga ta šport spremlja že od malih nog. Tudi sam pa je v klubu pustil svoj pečat še kot aktivni igralec OK Hoče.

Po zmagah je tako prišel prvi poraz, kar pa ne pomeni nič slabega za ekipo iz Hoč. Porazi naredijo ekipo še močnejšo in že prihodnjo soboto čaka Hočane vroče gostovanje v Žužemberku. Tekma se bo v soboto, 13. Novembra, ob 19.00 uri v dvorani OŠ Žužemberk.


Urban Repa na sprejemu.

 


Gregor Košič in Marko Žižek v bloku.

 


Podajalec Marko Žižek!

 


Obisk župana občine Hoče - Slivnica, Jožefa Merkuša.

 


Uspešna akcija Urbana Repe!

 


Tudi napotki trenerja Andreja Terzerja tokrat niso pomagali!