Okusili slast prve zmage

Beltinci Panvita Galex - Hoče II 2:3 (25:17, 25:20, 21:25, 17:25, 11:15)
Dvorana osnovne šole Beltinci, gledalcev 30, sodnika Gruškovnjak in Baša (oba Beltinci).
Hoče II: Tomaž Orthaber – libero, Dominik Klinc, Matija Primec, Miha Planinšič, Mario Kök, Rok Špindler, Timotej Franc, Urban Krajnc, Dejan Polšak, Aleksander Kop.
Beltinci Panvita Galex: Mi. Šadl, Vogrinčič, Šiftar, Ma. Šadl, Panker, Horvat, Lenarčič, Drvarič, Gumilar, Plegar, A. Šadl, Repija. 

Četrti poskus, prva zmaga. Mladi odbojkarji ekipe Hoče II, ki letos prvič nastopajo v tretji slovenski članski ligi, so okusili, kakšen je okus zmage. Potem ko je na gostovanju v Beltincih proti starejši in veliko izkušenejši ekipi že kazalo slabo, so se mladi fantje okrog kapetana Urbana Krajnca vendarle zbrali, se otresli pritiska, zaigrali sproščeno in se na koncu zasluženo veselili prve zmag
e v članski konkurenci.
Neizkušenost je v prvih dveh nizih ponovno krojila igro druge ekipe odbojkarskega kluba Hoče. Podobno kot na prvem gostovanju v letošnji sezoni so igralci na igrišču »okameneli«. Zato gostitelji niso imeli pretežke naloge, da so strli odpor mladih Hočanov. Toda dlje je trajala tekma, bolj so se otresali treme. Že v zaključku drugega niza so Hočani igrali iz točke v točko bolje, a so Prekmurci priigrali že preveliko prednost za preobrat. Ta se je začel v tretjem nizu. Konstantni servisi in soliden sprejem nasprotnikovih servisov so bili temelji za preobrat. Domačini so izgubili ritem iz prvih dveh nizov, mladim Hočanom pa je iz akcije v akcijo uspevalo več. Gladko so dobili tretji in četrti niz, v odločilnem petem pa si že do menjave strani (8:4) priigrali prednost, ki je niso spustili do konca tekme.

Na lestvici druga ekipa Hoč v vzhodni skupini tretje lige s tremi točkami zaseda šesto mesto. Toda na prihodnjih dveh tekmah jih čakata obračuna z neposrednima sosedoma na prvenstveni lestvici – Turbino (0 točk) in Mislinjo (5). Obračun petega kroga 3. DOL vzhod z ekipo Turbine iz Selnice ob Dravi bo že ta četrtek (4. novembra) v telovadnici OŠ Franc Lešnik Vuk v Slivnici. Tekam se bo pričela ob 19.30.